top of page
groendaken

Uw groendak plaatsen door VAP Platte Daken uit Limburg? Dat is kiezen voor een sterke prijs-kwaliteit!

Aanleg van groendaken

Overweegt u een groendak te plaatsen? Dan is VAP Platte Daken uit Limburg uw partner om in groen te investeren. Wij plaatsen groendaken in heel regio Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant waar we gekend zijn om onze sterke prijs/kwaliteit en onze uitgebreide expertise. We plaatsen zowel extensieve als intensieve groendaken, op maat van uw dak, budget, wensen en situatie.

Kan een groendak op elk dak?

Een groendak is enkel mogelijk op een wortelwerende dakbedekking. Er zijn twee soorten groendaken die elk een totaal andere aanpak en dakconstructie vereisen: extensieve en intensieve groendaken. Wij plaatsen groendaken op woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, tuinhuizen en andere daken.

groendak
Groendak

Het verschil tussen een extensief en intensief groendak

Een extensief groendak, ook wel vegetatiedak genoemd, is het lichtste dak en bestaat uit enkel natuurlijke begroeiing met vetplanten en andere onderhoudsarme planten, kruiden, grassen, enz. Dit type groendak leent zich perfect om op een bestaand dak te plaatsen en is niet echt beloopbaar. Een intensief groendak of daktuin kunt u het best vergelijken met een gewone tuin waar u ook echt in kunt wandelen. U vindt er naast lichtere beplanting bijvoorbeeld ook een terras of zelf bomen. Het vergt meer onderhoud zoals een gewone tuin, heeft een zwaardere belasting en vraagt om een verstevigende dakconstructie.

De voordelen van een groendak

Groendaken winnen aan populariteit. Terecht, want eigenaars van groendaken kunnen genieten van heel wat voordelen. Zo onttrekt een groendak CO² uit de lucht en geeft het meer zuurstof in de plaats. Een groendak werkt bovendien isolerend en waterafvoer vertragend. Als u bijvoorbeeld in de stad woont en niet over een waterput beschikt, zal u met een bufferend groendak minder kans hebben op wateroverlast in de straat. Natuurlijk is een groendak ook oogstrelend en creëert u een prachtige groene oase boven uw hoofd. Dit zijn slechts enkele voordelen, wij vertellen u graag alles over de troeven van een groendak, met passend advies.

groendak

EEN GROENDAK OOK IETS VOOR U? NEEM DAN METEEN CONTACT OP MET VAP PLATTE DAKEN IN LIMBURG EN ONTDEK ONZE STERKE PRIJS-KWALITEIT!

bottom of page